Kuukauden jälleenmyyjä: Eläinlääkäriasema Kirsu Oy / Huhtikuu

Kurkkaa kulissien taakse!

LovePaws® haluaa raapaista pintaa syvemmältä - millainen tarina nimen takana piilee? Kuka puljua pyörittää?

LovePaws® esittelee joka kuukausi yhden jälleenmyyjän. Haastatteluissa pääset kuulemaan erilaisten yritysten tarinoita sekä tutustumaan heidän toimintaansa. Jännittävää nähdä mitä kaikkea matkalla paljastuukaan, vai mitä!

Ensimmäisenä pääset kuulemaan Eläinlääkäriasema Kirsusta, haastateltavana eläinlääkäri Marianna Dykas.

Kiitos Marianna, kun jaoit tarinasi kanssamme!

Yritys & toiminnan esittely

Eläinlääkäriasema Kirsu Oy

Teemme perustason eläinlääkintää ja ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa koirille ja kissoille. Toimimme sekä Vantaan Korsossa että Pornaisissa.

Teemme myös kotikäyntejä. Pääosin työskentelee omistaja-eläinlääkäri Marianna Dykas, osa-aikaisesti Korsossa leikkauspotilaisiin keskittyen Maiju Tamminen.

Eläinlääkäriasema Kirsun omistaja ja eläinlääkäri Marianne Dykas


Ensimmäinen oma lemmikkisi? Mitä lemmikkejä on tällä hetkellä? Ensikosketus / mikä sai sinut "hurahtamaan" koiriin?

Ensimmäinen lemmikkini oli marsu Eetu (joka kuitenkin taisi olla tyttö ;) ) jonka sain 10-vuotiaana. Ollessani vaihto-oppilaana 17-vuotiaana perheeni oli sillä välin ottanut Jokeman-beaglen, joka oli ahne sohvaperuna, ja puolusti oikeuksiaan vahvasti XD
Itse olin saanut ekan heppani 14-vuotiaana, ja hevosia minulla oli kymmenen vuotta, jonka jälkeen ikään kuin vaihdoin hevosharrastuksen koiraan, ja hankin ekan rakkaan Westieni Napin. Nappi oli kantaemona pienimuotoiselle kasvatukselleni, mutta 12 vuotta myöhemmin hankin taas hevosen "valmistujaislahjaksi" eläinlääkiksestä ja koirat jäivät "vain" perheenjäseniksi.
Enää ei Westejä ole, kotoa löytyy mieheni bulldogi, joka on tällä hetkellä 9v. Hevoshommat puolestaan jäivät taas tauolle hevoseni loukkaannuttua ja meidän saatuamme lapsia. Edelleen kyllä omistan kyseisen hevosen, sekä sen vuotiaan varsan, ja toisen varsan odotetaan syntyvän kesällä.

Erikoisuutenne, mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Monet eläimet ja myös omistajat stressaantuvat enemmän ns. normaaleissa
klinikkaolosuhteissa. Pyrimme hoitamaan eläimiä kiireettä, kodinomaisemmassa
tunnelmassa. Haluamme painottaa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa ja siten hyvän elämän pidennystä, esim. hammashoidon tärkeyttä, eikä hoitoa vain vasta eläimen jo sairastuttua.


Mikä sai teidät kiinnostumaan LovePaws® tassuvahasta? / Miksi haluatte suositella
LovePawsia asiakkaillenne?

Antibioottiresistenssi on kasvava ongelma. Jos edes osa niistä hoidoista voidaan korvata ei-lääkkeellisesti - ja jos mahdollista, jopa luonnon tuotteilla - niin se parantaa meidän ihmisten ja eläinten yhteistä One Health elämää ja terveyttä.

Mikä sai sinut alkamaan eläinlääkäriksi? Liittyykö ammatinvalintaan tarinaa tai muistoja?

Olin jo pienestä saakka tykännyt eläimistä, mutta en olisi jaksanut opiskella eläinlääkäriksi. Lukionkin suoritin parissa vuodessa vain, jotta olisin päässyt sieltä pois mahdollisimman nopeasti.

Harrastin hevosia ja myöhemmin hieman koiria (westejä).

Lähes 10 vuotta lukion jälkeen tehtyäni monenlaisia töitä, tuli mieleen ajatus, josko kumminkin yrittäisin päästä opiskelemaan. Kovan työn jälkeen paikka eläinlääkiksessä aukesi, ja toki kovaa työtä sekin 6 vuotta oli, mutta työ on mieluista.

Miten Kirsu on saanut alkunsa?

Palatessani ensimmäiseltä äitiyslomalta palkkatöihin, tuli myyntiin Kirsu, edellisen omistajan allergisoiduttua niin, ettei pystynyt enää jatkamaan rakkaassa työssään. Hänellä Kirsu oli ollut jo 20v. Ajatuksemme sopivat yhteen ja saimme kaupat sovittua, joten Kirsun toiminta jatkui keskeytyksettä, ja on ollut minun omistuksessani nyt yli 3v.

Mikä työssäsi tekee sinut onnelliseksi?

Iloiset eläimet ja ihmiset, kun pystyn heitä auttamaan. Parhaita ovat pitkäiaikaiset asiakkaat, jotka käyvät säännöllisesti ja nimenomaan voidaan huomata, että ennakoiva hoito pitää eläimen terveenä pidempään ja se saa viettää hyvää elämää omistajansa ilona.

Unohtumaton asiakastarina, onko jokin jäänyt mieleen ylitse muiden?

Eräs kissa kävi meillä säännöllisesti tarkastuksissa, rokotuksilla ja vuosittaisessa
hammashoidossa. Ikää ehti kertyä yli 20v (ja edelleen hän kävi hammashoidossa
rauhoituksessa) eli kyseinen potilas oli hyvä esimerkki siitä, miten ennaltaehkäisevällä hoidolla saadaan paremmat edellytykset pidemmälle ja terveemmälle elämälle.

Myös monet potilaat, joiden oireita on aiemmin hoidettu useita kertoja lääkekuureilla, mutta vasta kun on pyritty selvittämään syitä ja etsimään luonnollisempia hoitokeinoja (ruokavalio ja muut taustasyyt, elimistön tasapainottaminen sekä ei-lääkkeelliset hoidot) on päästy eroon pitkästä sairastelukierteestä sekä jatkuvasta lääkitsemisestä.


Onko jotain erityistä, mitä haluat kertoa LovePawsin seuraajille?

Ennakoiva ja ennaltahkäisevä hoito antaa niin lemmikille kuin omistajallekin pidemmän elämän terveempänä, sekä tulee usein myös halvemmaksi ja huomattavasti helpommaksi, kuin sairauksien hoito.
Ihmisten ja eläinten elämä ja terveys kulkevat käsi kädessä, pidetään yhdessä huolta että saisimme viettää pitkään ihanaa, leppoisaa, yhteistä eloa!
 
- Kiitos haastattelusta Marianne! -
 
Mitä mieltä olet uudesta Kuukauden jälleenmyyjä -haastiksesta? Oisitko toivonut kuulevasi vielä jotain muuta? Kenestä haluaisit kuulla seuraavaksi?
Kaikki palautteet ja kommentit ovat tervetulleita! :)